Prihlaste alebo zaregistrujte sa na portali financnej spravy, blizsie info.
Na podanie noveho DP prejdite na katalog formularov Vyhladajte formular Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby (typ B) a vyberte spravny rok.
Zobrazi sa Vam rozhranie
Pre nas su 3 dolezite tlacitka:
- Kontrolovat - ked mate hotove DP tak si ho viete takto skontrolovat. Je to len logicka kontrola, ak ste nieco neuviedli, takto to neodhalite
- Ulozit ako koncept - ked mate DP skontrolovane, pre istotu ho ulozte ako koncept, pre pripad, ze sa ho nepodari podpisat a okno vam zamrzne ako mne.
- Podpisat KEP-om
V postupe uvediem len dividendy z krajin s ktorymi mame zmluvu o zamedzeni dvojiteho zdanenia.
Tento postup popisuje len kroky, ktore som spravil ja a pre Vase potreby nemusi byt dostatocny. Pouzivajte len na vlastne riziko. Nie som uctovnik.
Postup plati pre uctovny rok 2021 tj pre DP podavane v roku 2022.
Pre ine roky mozu byt cisla riadkov ine, ale postup by mal byt viacmenej rovnaky. Ked zacnete vyplnat sumy, aplikacia vam zacne oznazovat chybne polia. Tieto chyby zatial ignorujte, kym nevyplnite prvu cast. Dovod preco to robit takto je, ze opravovat chyby kym nazadate kompletne informacie nema zmysel, lebo by ste ich potom musel aj tak este raz opravovat, ked zadate vsetky tie informacie.
Cast 1
- Dopisem telefon a email na R27 a 28
- Na R36 zapisem vsetky prijmy zo zavislej cinnosti od vsetkych zamestnavatelov
- Na R37 celkove odvedene poistne
- Na R131 zrazena dan
- Priloha c3 R8 dvojklik
- Priloha c3 R9 odvedene socialne
- Priloha c3 R10 odvedene zdravotne
V dalsich castiach je uz mozne chybne polia opravovat priebezne.
Cast 2 - Dividendy
Dan bola zrazena krajinou, s ktorou Slovensko ma zmluvu o zamedzeni dvojiteho zdanenia pokracujem prispevkom nizsie. Patri sem napr USA.
Dan nebola zrazena krajinou - nemam pokryte
Dan bola zrazena krajinou, s ktorou Slovensko nema zmluvu o zamedzeni dvojiteho zdanenia - nemam pokryte
Cast 3
- V oddiele XII uvediem komu chcem poukazat 2% ak o to mam zaujem.
- Ak mam preplatok doplnim do oddielu XIV cislo uctu
- Doplnim datumy
- Stlacim tlacitko skotrolovat vlavo
- Pripojim vsetky prilohy tiez vlavo (skeny napr ako pdf alebo jpg)
- Ulozim ako koncept a podpisem KEPom a hotovo
Tato tema je len pre minimalisticke podanie danoveho priznania. Do tejto temy prosim piste len navrhy na zlepsenie, alebo ak najdete v postupe chybu.