J&T ARCH INVESTMENTS

súkromné fondy a investície pre kvalifikovaných (bohatých) investorov, finančné skupiny
JUGGLER
Príspevky: 134
Dátum registrácie: 9. Novembra 2020, 23:21
Has thanked: 1 time
Been thanked: 20 times

J&T ARCH INVESTMENTS

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ide o fond kvalifikovaných investorov ( kvalifikácia = mať 125 000 € a vyplniť dotazník ), a je to v podstate ,,private equity fond,, to znamená, že umožňuje investovať spolu s investičnou skupinou J&T. Investičný horizont doporučujú min. 5 rokov. Targetujú výnos 13 až 25% p.a. Krátkodobo to vraj môže byť aj 40% za rok ( najlepší scénar v letáku ).

Minimálna investícia: ekvivalent 125 000 EUR, alebo 1 milión Kč pri splnení testu vhodnosti.

Filozofia fondu je rovnaká, aká bola doteraz celej skupiny J&T. Vyhľadávať na trhu atraktívne investičné príležitosti a keď také nájde, investovať do nich. Naša finančná sila nám navyše umožňuje podporiť projekty, nech už je situácia na trhu akákoľvek.

Cieľom je spravovať vyvážené portfólio aktív, ktoré investorom zaistia stabilné a dlhodobé zhodnotenie ich rodinného majetku. Najnovšou transakciou je nedávna investícia do holdingu J&T CAPITAL PARTNERS, kde fond získal angažovanosť na spoločných projektoch investorského tandemu Tkáč & Křetínský vrátane podielu na spoločnosti EPH.

V portfóliu fondu sú tiež logistické parky v Česku (pri Pardubiciach a na Ostravsku), podiel na sektore e-commerce (spoločnosť Rohlík) či vo fonde Sandberg Investments (participuje na IT spoločnosti TITAN Freelancers). Fond tiež drží pozíciu v maloobchodnom reťazci prevádzkujúcom obchody Kraj, Terno a Moja Samoška.


Náklady fondu sú ako vstup do manželstva. Ľahký vstup, drahý výstup :lol: . Keď do fondu vstúpite cez sprostredkovateľa , môže tam byť vstupný poplatok. Keď cez J&T ( napr. v ich banke ), tak vstupný je 0,6%. Priebežný poplatok za správu je 1,75% p.a. Výstupný poplatok: 3%.

Manželstvo sa rozpadá rozvodom. Výstup z J&T fondu je o poplatkoch. Ak by ste chceli odísť s výplatou do 4 mesiacov, kumulatívne vás to bude stáť 19,75% po 1 roku, 7,75% po 3 rokoch a 5,35% po 5rokoch . Ak by ste chceli odísť s výplatou do 1R, tak je to 6,75% po 1 roku, 3,42% po 3 rokoch a 2,75% po 5 rokoch. S výplatnou lehotou do 2R je to najlacnejšie: po 1R vás to bude stáť 4,75%, po 3R 2,75% a po 5R 2,35%. Všetko je vymyslené tak, aby ste neodišli skôr ako o 5R , pričom na vyplatenie by oni mali 2R.

Teraz čítajte pozorne:

J&T ARCH INVESTMENTS svojim investorom umožňuje dva druhy obchodovania s investičnými akciami. Okrem bežného nákupu cez pokyn k úpisu je možné akcie navyše obchodovať denne aj na pražskej burze. Zatiaľ čo cena cez pokyn zodpovedá oceneniu majetku fondu investičnej spoločnosti a spätný odkup akcií môže byť zaťažený odkupnými lehotami alebo zrážkami, cena na burze je daná očakávaním trhu, transakcia však prebehne bez čakania na termín spätného odkupu a bez prípadných výstupných zrážok.

Čo to znamená: najväčšia hlúposť, čo môžete urobiť je vstúpiť do fondu klasicky cez úpis.

J&T ARCH INVESTMENTS fond sa totiž obchoduje aj na pražskej burze. Ak si akcie tohto fondu kúpite na burze, nemáte žiadne vstupné a výstupné náklady, môžete vystúpiť kedykoľvek bez sankcií a váš výnos je po 1 roku držania oslobodený od daní. Stačí ak si dáte pozor na to aby trhová cena sedela s NAV cenou. V NAV cene budete mať zahrnuté všetky náklady fondu, teda aj tých priebežných 1,75% p.a. za správu.

https://jtarchinvestments.sk/pre-investorov#footer

P.S. Všimnite si, že J&T v podstate urobila to, čo by mali urobiť všetky plačúce podielové fondy, ked chcú aby ich klienti nemuseli platiť dane z výnosu. Na druhej strane úpisom do fondu majú klientov chytených na dlhú dobu. Predajom na burze by im klienti mohli ľahko poutekať ...

Vŕta mi však v hlave jedna vec: ako to majú zariadené, že na burze to môže kúpiť kvalifikovaný investor a za cenu minimálne 125 000 €.
Asi tak, že musíte kúpiť/predať minimálny objem za 125 000 €.
JUGGLER
Príspevky: 134
Dátum registrácie: 9. Novembra 2020, 23:21
Has thanked: 1 time
Been thanked: 20 times

Re: J&T ARCH INVESTMENTS

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Aktuálne výsledok za 2023 k 30.6.2023:

J&T ARCH INVESTMENTS (EUR) – Fond kvalifikovaných investorov: +9,48%.
Od vstupu na burzu 10.5.2021: +20,95% (+9,30% p.a.). ETF SVET: +16,28% (+7,30% p.a.), ETF USA: +22,35% (+9,89% p.a.)
Fond je zaujímavý tým, že sa dá kúpiť na pražskej burze, čím sa dá vyhnúť poplatkom, sankciám i zdaneniu výnosov po 1 roku držania. V roku 2021 som hodnotil výsledky fondu cez úpis (podobne ako podielový fond), v súčasnosti hodnotím cenu na Pražskej burze.
Obchodovanie na burze začalo pri cene 1,05

Vynikajúci výsledok bijúci ETF SVET , podľa mňa pri výrazne nižšom riziku. Investícia sa krištalizuje ako jedna z najlepších private equity investícii
dostupných pre verejnosť.

Poznámka: už aj broker Interactive Brokers umožňuje obchodovanie na Pražskej burze :D

Legislatívne zmeny: Od roku 2024 budú podielové fondy oslobodené od daní po dobe držania 3 roky
Prílohy
JT ARCH INV 6 23.png
Napísať odpoveď